Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității din București organizează joi, 18 mai 2017, conferința cu tema ,,Mesajele de la Fatima? Mesaje de speranță”, susținută de pr. prof. univ. dr. Wilhelm Dancă, decan al Facultății de Teologie Romano-Catolică și membru al Academiei Române. Evenimentul va avea loc la sediul Facultății de Teologie Romano-Catolică (str. General Berthelot, nr 19), începând cu orele 19:15.

Wilhelm Dancă desfășoară activități didactice și de cercetare ca profesor universitar abilitat în domeniul filosofiei și în domeniul teologiei. Interesele principale de cercetare ale lui Wilhelm Dancă sunt pastorala inteligenței și a caracterelor umane. Valorile care au constituit obiectul studiilor și al cărților publicate de-a lungul anilor de profesorul Dancă sunt casa, biserica, școala și patria. Acesta a publicat 9 cărți, 2 cărți în calitate de coordonator, 3 cărți ca editor sau curator, 119 articole și 68 de studii de cercetare științifică. A coordonat 25 de numere din revista Dialog teologic, în calitate de redactor coordonator.

Din 2008, profesorul Dancă este reprezentantul european regional al Centrului de Studii pentru Valori și Filosofie din cadrul Universității Catolice a Americii (Washington D.C.). Din mai 2011, este președintele Societății Internaționale ,,Toma de Aquino”, filiala română. În anul 2013, Wilhelm Dancă a fost ales membru al Academiei Române, iar în anul 2017 a fost acceptat în mod oficial ca membru în Academia Europeană de Științe și Arte, cu sediul la Salzburg.

Pin It on Pinterest

Share This