Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București și VIA University College din Danemarca organizează joi, 11 mai 2017, prima conferință  a proiectului RodaWell – Centrul Româno-Danez pentru Starea de Bine a Copiilor. Evenimentul va avea loc la Facultatea de Psihologie și Științele Educației (Șos. Panduri, nr. 90, sector 5), în intervalul orar 12:00-17:00.

Evenimentul marchează debutul fazei de extindere a proiectului către o nouă serie de instituții pre-universitare din București și din țară, oferind în același timp posibilitatea promovării cunoștințelor valoroase și a experiențelor acumulate până în prezent în cadrul activităților derulate în entitățile pilot.

Proiectul RodaWell este construit în jurul ideii că starea de bine a unui copil se generează  prin promovarea autonomiei acestuia, a relațiilor de calitate și învățării prin explorarea mediului. Această viziune este susținută de cercetări în domeniul psihologiei, iar în plan practic de rezultatele pedagogice ale profesorilor danezi, parteneri în cadrul proiectului. Pedagogia daneză abordează din ce în ce mai mult perspectiva în care copilul este privit ca o persoană competentă, capabilă să participe activ la viața școlară și, ulterior, în lumea socială, ca adult implicat.

Starea de bine – wellbeing – se referă la  calitatea vieții unei persoane în termeni de sănătate,  stare materială, acces la educație sau servicii sociale de calitate. Toate acestea se conectează strâns cu procesul de învățare, influențând astfel activitățile și eforturile zilnice ale profesorilor, în special în raport cu categoriile de copii vulnerabile.

Proiectul Rodawell a fost lansat din inițiativa Facultății de Psihologie și Științele Educației a  Universității din București  și are o durată de trei ani. Misiunea proiectului este de a crește gradul de incluziune și generarea de performanță în învățare prin crearea și promovarea unui model de educație ce pune accentul pe dimensiunea de stare de bine psihologică (wellbeing) în grădinițe și școli. În cadrul proiectului a fost  înființat Centrul Educațional Româno-Danez pentru starea de bine a copiilor – Romanian Danish Center for Children’s WellbeingRodaWell. Acesta va oferi servicii integrate (formare și materiale suport, monitorizare și evaluare) concepute pentru a îmbunătăți strategiile educaționale ale cadrelor didactice.

Proiectul RodaWell este finanțat de Fundaţia Velux și este implementat  în parteneriat cu VIA University College din Danemarca, beneficiind de susținerea Ministerului Educației și a Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP).

Participarea la conferința proiectului RodaWell este gratuită cu condiția înscrierii prealabile aici sau prin trimiterea unui e-mail la adresa elena.marin@fpse.unibuc.ro.

Pin It on Pinterest

Share This