Grupul Partidului Popular European (Creștin-Democrat) din Parlamentul European a creat un program de granturi pentru cercetătorii interesați de istoria, rolul și impactul creștin-democrației asupra procesului de integrare europeană.

Acest program de granturi are ca scop să le permită cercetătorilor care sunt interesați de creștin-democrație și de integrarea europeană să își extindă cercetarea prin studierea surselor primare care se află la Arhivele Istorice ale Uniunii  Europene din Florența, la arhivele Grupului PPE din Bruxelles și/sau la Konrad Adenauer Stiftung (KAS) în Sankt Augustin – Bonn.

Sunt eligilibi să aplice pentru aceste granturi toți studenții care urmează cursuri postuniversitare (candidați la master și la doctorat) și cercetătorii postdoctoranzi sau profesorii universitari care au finalizat studiile de master sau doctorat în ultimii cinci ani anteriori datei depunerii aplicației.

Aplicanții trebuie să pregătească o teză, dizertație sau articol academic care să se refere la creștin-democrație și la integrarea europeană într-una sau mai multe discipline ale științelor umaniste și sociale: istorie, științe politice, drept, etc.

Proiectele de cercetare prezentate de studenți sau de cercetătorii postdoctorali trebuie să fie direct legate de domeniul de cercetare al tezei de doctorat sau masterat.

Aplicațiile trebuie să fie transmise prin email la adresa archiv@eui.eu la Arhivele Istorice ale Uniunii Europene de la European University Institute până pe data de 31 mai 2017.

Dosarele de aplicație trebuie să includă:

  • Prezentarea propunerii de cercetare, incluzând o descriere a subiectului de cercetare, semnificația sa academică și impactul său asupra cercetării în domeniu, orice fel de lucrări anterioare realizate în domeniul de studiu și metodologia și programul de cercetare propuse (maxim 5 pagini)
  • Bibliografia adnotată a surselor și a studiilor referitoare la cercetare (maxim 5 pagini)
  • Justificarea nevoii de a folosi surse arhivistice primare
  • O declarație a planurilor aplicantului pentru publicarea rezultatelor de cercetare
  • O listă a publicațiilor anterioare ale aplicantului (nu mai mult de 10, incluzând cele mai recente)
  • O scrisoare de recomandare din partea unui profesor de la o universitate sau institut de cercetare, conținând o evaluare a semnificației academice a proiectului și o evaluare a pregătirii, abilităților și motivației candidatului pntru cercetarea propusă

Aplicanții câștigători vor primi un grant de cercetare de 5.000 € pentru a acoperi toate cheltuielile legate de consultarea surselor primare în Florența, Bruxelles și/sau Sankt Augustin – Bonn.

Comitetul de Selecție este alcătuit din reprezentanți ai Grupului PPE și Directorul Arhivelor Istorice ale Uniunii Europene din Florența. Deciziile vor fi luate ținând cont de calitatea dosarului de aplicație, semnificația și originalitatea cercetării propuse, relevanța proiectului și abilitatea candidatului de a realiza cercetarea satisfăcător și importanța folosirii Arhivelor.

Mai multe informații despre programul de burse al Grupului PPE pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This