Joi, 18 mai 2017, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetare al Universității din București va organiza un lunchtime seminar cu tema Sixteenth-century European Herbaria.  Location, Conservation, Knowledge, Access. Prelegerea va fi susținută de María M. Carrión, profesor de limba spaniolă și literatură comparată la Emory University. Evenimentul va avea loc începând cu ora 14:00, în sala de seminarii a IRH – ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).

Prof. María M. Carrión a studiat limbile clasice la Universidad Complutense de Madrid și a obținut diploma de licență în istoria și critica artei la University of Puerto Rico. A făcut studii de master în educația artei și în limba spaniolă la University of Tennessee, Knoxville, înainte de a-și finaliza studiile de doctorat în limba spaniolă la Yale University.

Interesele sale de cercetare sunt perioada modernă timpurie, cultura andaluză, arhitectura și misticismul, teatru și drept, știința modernă timpurie și teoria spectacolului.

Este specializată în producția culturală și literară din Spania de secol 16 și 17, cu un accent special pe teoria și spectacolul dramatic, scrieri și practici legale și teoria și istoria arhitecturii. Cea mai recentă lucrare a sa a analizat arhitectura andaluză și istoria științei. A publicat, de asemenea, articole și traduceri despre literatura și cultura hispanică caraibă. A participat la conferințe, simpozioane și colocvii în SUA, Spania, America de Sud, România și fosta Iugoslavia, iar lucrările sale au fost publicat în SUA, Spania, Franța și America de Sud.

A predat la Graduate Program in Translation (PGT) la University of Puerto Rico, Río Piedras, unde a fost visiting professor. A fost, de asemenea, decan la Graduate Studies la UPRRP School of Humanities. S-a alăturat Facultății de Literatură Comparată în vara anului 2016.

Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Acest seminar are loc în fiecare joi, între lunile octombrie și iunie. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.

Mai multe detalii despre lunchime seminar pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This