Joi, 4 mai 2017, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetare al Universității din București (IRH–ICUB) va organiza un nou lunchtime seminar cu tema The Daedalus Complex: Uncanny Designs in Modernist Writing. Prelegerea va fi susținută de Thomas Cousineau (Washington College), visiting professor al Secțiunii de Științe Umaniste a Institutului de Cercetare al Universității din București. Evenimentul va avea loc începând cu ora 14:00, în sala de seminarii a IRH–ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).

Thomas Cousineau este professor emeritus de limba engleză la Washington College și former Fulbright Scholar in American Studies la Universitatea din București. Este autorul After the Final No: Samuel Beckett’s Trilogy, Waiting for Godot: Form in Movement, Ritual Unbound: Reading Sacrifice in Modernist Fiction, Three-Part Inventions: The Novels of Thomas Bernhard și editor al “Beckett in France”, o ediție specială a Journal of Beckett Studies. Mai multe detalii despre activitatea de cercetare, dar și despre publicațiile lui Thomas J. Cousineau pot fi consultate aici.

Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Acest seminar are loc în fiecare joi, între lunile octombrie și iunie. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele.

Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.

Pin It on Pinterest

Share This