Joi, 11 mai 2017, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetare al Universității din București (IRH–ICUB) va organiza un nou lunchtime seminar cu tema The problem of peasantry in Eastern Europe and the solution given in Romania. Prelegerea va fi susținută de Dimitris Michalopoulos, visiting professor la Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetare al Universității din București. Evenimentul va avea loc începând cu ora 14:00, în sala de seminarii a IRH–ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).

Dimitris Michalopoulos este colaborator academic al Institutului de Istorie Maritimă din Grecia. Și-a obținut doctoratul în istorie în anul 1978, la École des Hautes Études en Sciences Sociales, Paris, Franța. Din anul 1982 până în 1994 a fost profesor asistent la Facultatea de Drept a Universității din Salonic, unde a predat istoria diplomatică și probleme de istorie balcanică. Între anii 1989 -1997 a predat istoria navală și europeană la Colegiul de Război Naval din Grecia. Din anul 1990 până în 2000 a fost director al muzeului orașului Atena.

Printre publicațiile sale se numără Vie politique en Grèce pendant les années 1862 – 1869 (Athens University Press, 1981 [in French]), Greece and Albania, 1923 – 1928 (Salonica: Parateretes, 1986 [in Greek]), Greece and Turkey, 1950 – 1959. The lost rapprochement (Athens: Roés, 1989 [in Greek]), The Greek National Schism (Athens: Trochalia, 1997 [in Greek]), Attitudes parallèles. Éleuthérios Vénisélos et Take Ionescu dans la Grande Guerre (Athens: “Eleutherios Veniselos” Historical Institute, 2004 [in French]. Mai multe detalii despre activitatea de cercetate și publicare a lui Dimitris Michalopoulos pot fi consultate aici.

Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Acest seminar are loc în fiecare joi, între lunile octombrie și iunie. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele.

Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.

Pin It on Pinterest

Share This