Miercuri, 5 mai 2017, va avea loc o nouă ediție a Cafenelei critice care o are ca invitată pe arhitecta Mariana Celac, care va vorbi despre întreaga sa carieră intelectuală şi – implicit – despre o extraordinară experienţă de viaţă. Evenimentul va avea loc în intervalul orar 19:00-21:30, la Club A (str. Blănari, nr. 14, între Universitate şi Piaţa Unirii, vizavi de Sfântul Gheorghe). Gazda evenimentului este Ion Bogdan Lefter.

Arhitectă de mare prestigiu, Mariana Celac este de bune decenii o prezenţă marcantă în cultura română, cu o largă deschidere pluridisciplinară, autoare de studii de specialitate, dar şi de cercetări nu doar arhitectonice, ci şi multilateral-artistice, curatoare şi participantă la expoziţii etc. Printre realizările sale cele mai recente se numără o spectaculoasă biografie ficţională: Arhitectul B. Ioanide. Omul şi opera (Editura UNARTE, 2016), unde iniţiala, ca de prenume prescurtat, e de fapt preluată de la epitetul-poreclă al personajului lui G. Călinescu, protagonistul-arhitect al romanului Bietului Ioanide! Mariana Celac este – de asemenea – un intelectual public proeminent, una dintre cel mai importante prezenţe civice în societatea românească, şi înainte, şi după 1989.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti. Seria a doua a debutat în noiembrie 2008 la Clubul TSC şi a continuat la Clubul A, la Club Control şi, din toamna lui 2011, din nou la Club A. În stagiunea 2016-2017 întâlnirile Cafenelei critice au loc miercurea seara.

 

Pin It on Pinterest

Share This