Institutul de Cercetare al Universității din București organizează miercuri, 10 mai 2017, începând cu ora 11:00, seminarul cu tema EPA Science in Decision Making to Serve Environmental, Economic, and Social Goals, la care va prezenta Megan Fleming, U.S. Embassy Science Fellow, aflat într-o misiune temporară la Administrația Meteorologică Națională din România. Evenimentul va avea loc la sediul Platformei de Cercetare în Biologie și Ecologie Sistemică (Splaiul Independenței, nr 91-95).

Știința este coloana vertebrală în procesul luării de decizii la Agenția de Protecție a Mediului din Statele Unite ale Americii (EPA). Abilitatea Agenției de a-și realiza misiunea de a proteja sănătatea umană și mediul depinde de integritatea și de calitatea științei care stă la baza acțiunilor sale. Mai mult, știința EPA este folosită în dezvoltarea uneltelor de sprijin educaționale și de decizie care se referă la obiective de mediu, economice și sociale. Uneltele și proiectele de cercetare EPA, cum ar fi EnviroAtlas, National Stormwater Calculator, și Village Green Project, livrează știința EPA la utlizatorii finali, asigurând că știința este accesibilă și relevantă pentru nevoile celor care iau decizii, comunităților și a altor părți interesate.

Această prezentare va sublinia cum EPA asigură că știința de cea mai bună calitate se află la baza acțiunilor de reglementare și de politică. Prezentarea va include exemple despre cum este folosită știința în dezvoltarea uneltelor de sprijin ale deciziei, și cum EPA folosește știința cetățenilor pentru a angaja comunitățile în cercetarea științifică, în timp ce se referă la probleme de mediu. Discuțiile se vor referi de asemenea la modul în care se pot face produse științifice care au sens pentru utilizatorii finali prin consultări timpurii, pentru a defini cele mai presante probleme de mediu, nevoi de cercetare și lipsa datelor.

Megan Fleming este U.S. Embassy Science Fellow, numit temporat la Administrația Meteorologică Națională din România. Este biolog la Departamentul de Cercetare și Dezvoltare al United States Environmental Protection Agency, unde lucrează pentru a integra știința și cercetarea în dezvoltarea reglementărilor și politicilor  U.S. EPA. Megan lucrează în principal la EPA – Office of Chemical Safety and Pollution Prevention și la Office of Land and Emergency Management și se ocupă de chestiuni care variază de la reglementări chimice toxice, la pesticide și evacuarea deșeurilor periculoase. În misiunea sa din România, Megan se concentrează pe utilizarea științei în luarea decizilor. Ea urmărește să împărtășească exemple despre felul în care este folosită știința în dezvoltarea politicilor la U.S. EPA și prezintă unelte științifice și produse finale pentru cei interesați care pot asista în luarea deciziilor de mediu. Megan deține o diplomă de licență în biologie și spaniolă de la Denison University, Granville, Ohio și o diplomă de master interdisciplinar Climat și Societate de la Columbia University, New York City.

 

Pin It on Pinterest

Share This