Vineri, 26 mai 2017, la Facultatea de Geologie și Geofizică a Universității din București va avea loc o nouă conferință din seria Conferințelor de Geologie și Geofizică (GG), cu tema „Evoluția tectonică a Terrei din Hadean până azi: Ipoteze noi și modalități de a le testa”. Conferințele GG sunt organizate de Comitetul Național al Geologilor din România (CNGR) și Secția de Științe geonomice a Academiei Române. Evenimentul va avea loc la sediul Facultății de Geologie și Geofizică (Bd. N. Bălcescu, nr. 1), în Amf. L. Mrazec, parter, începând cu ora 12:00.

Prelegerea „Evoluția tectonică a Terrei din Hadean până azi: Ipoteze noi și modalități de a le testa” va fi susținută de Mihai Ducea, profesor de geologie la Departamentul de Geoștiințe de la Universitatea din Arizona, Tucson. A obținut doctoratul la Institute of Technology din California și conduce proiecte de cercetare la Universitatea din București.

Cercetările sale au urmărit legătura dintre procesele magmatice și metamorfice în contextul evoluției tectonice a continentelor. A studiat aceste relații în vestul Cordilierei Nord-Americane, în Anzii Centrali, în Sudul Tibetului și în Carpați.

 

Pin It on Pinterest

Share This