Editura Universităţii din Bucureşti a fost onorată cu cea mai înaltă distincţie – Premiul „Mihail Kogălniceanu” pentru editarea cărţii ştiinţifice şi de specialitate – la Târgul de Carte Librex din Iași, organizat în perioada 10-14 mai 2017.

Premiul „Mihail Kogălniceanu” pentru editarea cărţii ştiinţifice şi de specialitate, oferit Editurii Universității din București, a fost acordat de comisia de jurizare, alcătuită din personalităţi culturale ieşene şi reprezentanţi ai distribuitorilor de carte din România.

Prin valoarea academică, prin redactarea, în mare parte, în limbi străine şi prin publicarea de acte ale unor manifestări ştiinţifice naţionale şi internaţionale, dar și prin forma grafică excelentă, Editura Universității din București, care prezintă anual la Iaşi peste 200 de titluri, a mai fost premiată la cele mai recente ediţii ale Târgului de Carte Librex.

Volumele Editurii Universității din București (ştiinţe ale naturii, ştiinţe exacte, litere române şi străine, socio-umane, lucrări interdisciplinare, periodice ştiinţifice) trec prin procesul de peer-review și sunt în mare parte incluse în colecţii deschise circulaţiei internaţionale, iar standardele de calitate ale programului editorial EUB au crescut vertiginos în ultimii cinci ani.

Târgul de Carte Librex din Iași a aniversat anul acesta ediţia jubiliară, de un sfert de veac, care a reunit peste 150 de participanţi din România, Republica Moldova, Franţa, Germania, Egipt și Mexic. Evenimentul cu tema „Cărţi şi oameni în jurul lumii” a fost dedicat elogiului cărții și al culturii.

Premiile Librex se acordă editurilor și companiilor de difuzare a cărţii străine, participante la acest eveniment cultural, în semn de recunoaştere a celor mai valoroase programe şi direcţii editoriale, precum şi a celor mai bine vândute cărţi de cultură din anul precedent. Scopul Premiilor Librex este susţinerea şi promovarea acţiunii de editare şi difuzare a cărţii din România.

După participarea și premierea Caravanei EUB la Târgul de Carte Librex din Iași, Editura Universității din București se îndreaptă către o altă zonă culturală a ţării, și anume, la târgul de carte Alba Transilvana, organizat la Alba Iulia în perioada 19-21 mai 2017.

Pin It on Pinterest

Share This