Institutul Confucius din cadrul Universității din București organizează luni, 15 mai 2017, prelegerea The Physics of Immortality, care va fi susținută de prof. univ. dr. Livia Kohn, de la Boston University. Evenimentul va avea loc la Facultatea de Drept a Universității din București (Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46), Amfiteatrul Stoicescu, începând cu ora 18:00.

Livia Kohn este unul dintre cei mai reputaţi specialişti în daoism din lume. În anul 1988 a devenit profesor de Religie şi Studii Est-Asiatice la Boston University, fiind de-a lungul timpului visiting professor la o serie de universităţi din Europa şi Asia. Este autoarea a 35 de cărţi şi studii de specialitate, precum şi a peste 100 de articole. Dintre acestea, amintim Early Chinese Mysticism (1992), Cosmos and Community (2004), Daoist Body Cultivation (2006), Sitting in Oblivion (2010). Totodată, Livia Kohn este executive editor la Journal of Daoist Studies şi director la Three Pine Press.

Nemurirea daoistă (xian 仙) este o stare spirituală avansată caracterizată de o transformare profundă pe pământ, urmată de o ascensiune în rai. Transformarea are loc la nivelurile corpului, emoțiilor, minții și spiritului, dizolvând personalitatea convențională în favoarea unității cu universul. O ființă a vieții eterne, care este mai acasă în rai decât pe pământ, nemuritorul are control complet asupra qi atât în interiorul lui cât și fără acesta, și devine un far de energie și catalizator al schimbării.

În termenii fizicii moderne, nemuritorii daoiști pot fi descriși ca ființe care au atins un nivel mai înalt al simetriei energiei. O stare subtilă de energie se ondulează mai repede decât lumina, aici sarcinile magnetice coexistă cu polii electrici de-a lungul a doi parametri de simetrie interiori, iar energia este schimbată atât prin fotoni (lumină) și fononi (sunete). Acest lucru nu numai că permite o mai mare integritate internă, care se manifestă în sănătate și în longevitate, dar de asemenea puterea deasupra energiei se ondulează provenind din minte și din intenții, dând naștere la așa-numitele puteri supranaturale.

În plus, fizicienii definesc viața ca informație conservată de selecția naturală, lăsând loc posibilității de a păstra pattern-ul informației în mod indefinit. Conectându-se cu câmpul energiei cosmice și în expansiune la scară mare, acest lucru deschide o infinitate care merge până la sfârșitul timpului. Aici procesarea informației continuă în mod indefinit, capacitatea de stocare este nelimitată, și energia este inconmensurabilă, reînnoită în mod constant într-un schimb nesfârșit cu toată existența – realizarea fizică a imortalității.

 

Pin It on Pinterest

Share This