A apărut la Editura Nemira volumul III (Δ) din Dicționarul Grec-Român (DGR), elaborat de profesori ai Universității din București: lect. univ. dr. Constantin Georgescu, lect. univ. dr. Simona Georgescu și lect. univ. dr. Theodor Georgescu.

Dicționarul Grec-Român acoperă aproape o mie de ani de limbă greacă, implică cele mai importante dialecte și genuri literare și se bazează pe studierea directă a autorilor antici. Realizat cu ajutorul descoperirilor recente în materie de tehnologie a informației și proiectat pentru acces rapid și ușor, prezentul volum conține mai mult de 3 500 de leme și peste 15 000 de exemple.

 Până în prezent au fost publicate următoarele volume din Dicționarul Grec-Român: Volumul I, Α (Nemira, 2015), Volumul II, Β-Γ (Nemira, 2012) și Volumul V, Ζ-Η-Θ-Ι (Nemira, 2013).

Dr. Constantin Georgescu este lector universitar de limbi clasice la Departamentul de Teologie Biblică, Istorică și Filologie din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București.

Dr. Simona Georgescu este lector universitar de lingvistică romanică la Departamentul de Lingvistică Romanică, Limbi și Literaturi Iberoromanice și Italiană din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine.

Dr. Theodor Georgescu este lector universitar de limbi clasice la Departamentul de Filologie Clasică și Neogreacă din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine.

„Această lucrare, impresionantă prin conținutul de mare valoare științifică şi vastitatea materialului pe care îl oferă, răspunde necesităţii acute a culturii româneşti de a avea un dicţionar grec–român de amploarea şi importanţa celor în limbi internaţionale.” (Prof. univ. dr. Mariana Băluţă-Skultéty)

„Este prima lucrare de acest fel care apare în spaţiul românesc, în care, studioşii din domeniul filologiei clasice au fost nevoiţi să se mulţumească, până acum, cu dicţionare elaborate pentru alte limbi.” (Prof. univ. dr. Florica Bechet)

„Filologia clasică românească aşteaptă de multe generaţii un dicţionar fundamental grec-român, care să răspundă cerinţelor didactice şi de cercetare, în egală măsură, adresându-se, aşadar, studioşilor aflaţi pe toate treptele de abordare a textelor greceşti antice.” (Prof. univ. dr. Ioana Costa).

Mai multe informații despre Dicționarul Grec-Român pot fi consultate aici sau pe pagina de facebook.

Pin It on Pinterest

Share This