Marți, 16 mai 2017, Facultatea de Administrație și Afaceri a Universității din București organizează seminarul „Managementul situațiilor de criză și medicina de urgență”, unde vor fi dezbătute o serie de aspecte privind medicina de dezastru, ca specialitate medicală de elită, și idei revoluționare privind managementul medical al dezastrului. Seminarul se va desfășura începând cu ora 18:00, în sala 5 a Facultății de Administrație și Afaceri (Bd. Regina Elisabeta, nr. 4-12).

În cadrul evenimentului, secretarul de stat, dr. Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul de Interne, va dezbate pe tema Managementului situațiilor de criză și medicina de urgență. La eveniment sunt așteptați să participle studenții și cadrele didactice interesate de aspectele ce țin de managementul situațiilor de urgență.

Raed Arafat este medic român, specializat în anestezie-terapi intensive, și fondator al Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD). În septembrie 1990 a început să pună bazele Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) la Târgu Mureș, devenit ulterior serviciul medical național de intervenție rapidă.

În anul 2003 a primit Ordinul Național „Pentru Merit” în gradul de Cavaler, urmând ca în anul 2005 să fie decorat de președintele României cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Ofițer, ca recunoaștere a eforturilor depuse în salvarea românilor în situații de urgență, precum și pentru întreaga activitate științifică și de cercetare, prin intermediul căreia a contribuit la promovarea dezvoltării științelor medicale în România.

Seminarul „Managementul situațiilor de criză și medicina de urgență” este organizat în cadrul seriei de evenimente ale programului de masterat Managementul Crizelor. Scopul acestui seminar este să discute rolul statului în înlăturarea consecințelor dezastrelor, precum și să aducă în atenția publicului Sistemul Național de Management al Situaţiilor de Urgenţă.

Mai multe informații despre dezbaterea „Managementului situațiilor de criză și medicina de urgență” pot fi consultate aici.

 

Pin It on Pinterest

Share This