Secțiunea de Științe Sociale a Institutului de Cercetare al Universității din București (SSS-ICUB) organizează vineri, 5 mai 2017, seminarul ”Deciding and explaining – U.S. foreign policy decision making and framing”. Evenimentul va avea loc la sediul ICUB din Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, în Sala 102 (Șoseaua Panduri, nr. 90-92),  începând cu ora 15:30.

Invitatul special al seminarului este John Marshall Callahan (New England College), doctor în științe politice, consultant politic și analist militar. A fost purtător de cuvânt al Biroului Directorului Securității Naționale (Office of Director of National Intelligence), ofițer de presă al Ambasadei Americane la Baghdad și specialist în relații publice și comunicare pentru mai multe organizații educaționale non-profit.

Seminarul va aborda o serie de probleme legate de elaborarea și încadrarea deciziilor privind securitatea națională din S.U.A., pe baza unei serii de studii de caz luate de la intervențiile militare americane de succes și nereușite de la sfârșitul războiului rece. Consultarea consiliului de securitate națională, interacțiunile dintre membrii săi și alți factori care influențează politica, precum și eforturile de a pune la dispoziția publicului decizii de politică externă vor fi discutate pentru a determina când lucrurile au funcționat bine, atunci când nu au făcut-o și când nu au funcționat deloc. O discuție despre situația politică actuală va fi făcută și în contextul cercetării prezentate.

Mai multe informații despre seminarul ”Deciding and explaining – U.S. foreign policy decision making and framing” pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This