Vineri, 16 iunie 2017, va avea loc la Universitatea din București o sesiune de informare despre bursele Marie Skłodowska-Curie cu tema „2017 MSCA – Prezentarea Programelor de Finanţare Burse Individuale şi COFUND”, la care vor fi prezenți membri ai Agenției Executive pentru Cercetare a Comisiei Europene. Evenimentul este organizat de Dr. Diana Stanciu (IRH-ICUB) prin bunavointa d-lui prorector Sorin Costreie si a doamnei Alina Cristovici, director al Departamentului de Relatii Internationale, si va avea loc in cladirea Rectoratului Universitatii din Bucuresti, (Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46), în sala Petre Antonescu, Facultatea de Drept, parter, între orele 09:00-11:00.

Sesiunea de informare face parte din seria de acţiuni de prezentare şi monitorizare Marie Skłodowska-Curie (MSCA), organizate în cooperare cu Ministerul Cercetării şi Inovării şi Oficiul Român pentru Ştiinţă şi Tehnologie pe lângă Uniunea Europeană – ROSTeu.

La eveniment vor participa David Wizel (șef sector) şi Daniela Radu (consilier proiect) de la Comisia Europeană – Agenţia Executivă pentru Cercetare, Alexandra Vancea (consilier afaceri europene) de la Ministerul Cercetării şi Inovării și cercetători români care au primit finanțare prin bursele Marie Skłodowska-Curie.

Acțiunile Marie Skłodowska-Curie, ce poartă numele cercetătoarei de origine polono-franceză, dublu laureată a premiilor Nobel, renumită pentru activitatea sa privind radioactivitatea, sprijină cercetători excepționali în toate etapele carierei lor, indiferent de naționalitate. Programul este deschis tuturor domeniilor de cercetare și inovare, de la cercetarea fundamentală, la pătrunderea pe piață și serviciile de inovare. Domeniile de cercetare sunt alese în mod liber de solicitanți (persoane fizice și/sau organizații).

Există patru tipuri de acțiuni Marie Skłodowska-Curie:

  • rețele de cercetare (ITN): sprijin pentru rețele inovatoare de formare destinate noilor cercetători;
  • burse individuale (IF): sprijin pentru cercetătorii cu experiență care intenționează să se mute în altă țară, cu posibilitatea de a lucra în afara mediului academic;
  • schimburi de personal de cercetare și inovare (RISE) pentru promovarea cooperării internaționale și intersectoriale;
  • cofinanțarea programelor regionale, naționale și internaționale care finanțează cursuri de formare sau burse de studiu care implică deplasare în sau dintr-o altă țară.

 

Pin It on Pinterest

Share This