Aproximativ 100 de tineri, studenți și masteranzi a opt universități din țară (București, Timișoara, Cluj, Iași, Sibiu, Craiova, Suceava și Galați), se reunesc la București  în cadrul celei de-a IV-a ediții a colocviilor naționale studențești, din seria BucharEst Student BEST Letters Colloquia.

Timp de două zile, studenții au astfel ocazia să își prezinte lucrările realizate în diferite domenii: studii literare, lingvistică, studii culturale, științe ale comunicării și științe administrative. În urma jurizării, cele mai bune lucrări vor fi publicate într-un volum la Editura Universității din București, în seria BeSt Letters Colloquia.

Colocviile sunt organizate de Facultatea de Litere a Universității din București și se vor desfășura vineri și sâmbătă, 5 și 6 mai 2017,  la sediul din Strada Edgar Quinet, numărul 5–7, sector 1).

La ediția din acest an, temele pregătite sunt foarte diverse și provocatoare, fiind reunite în mai multe paneluri: Literatura și experiența limitei, De la medievali la (post)moderni, Perspective noi asupra operelor canonice; Utopie, ironie, nostalgie în experimentele modernismului literar, Reconfigurări ale geografiilor poetice în literatura română postbelică, Lingvistică contrastivă, Lingvistică aplicată, Pragmatică, Analiza discursului, Corp, identitate, consum în era digitală, Perspective socio-culturale asupra lumii contemporane, Comparatism literar și abordări extraestetice ale literaturii, Experiența morții în studiile culturale, Ipostaze ale resursei umane în era automatismului, Triada bibliotecar – bibliotecă – educație ș.a.m.d.

Comitetul științific al celei de-a IV-a ediții a colocviului BucharEst STudent BEST Letters Colloquia este alcătuit din cadre didactice de la Facultatea de Litere a Universității din București, iar juriul este alcătuit dintr-o serie de profesioniști din industriile cărții și din domeniul comunicării. Printre aceștia se numără: Eli Bădică (jurnalist cultural, Bookaholic.ro), Laura Câlțea (redactor-șef, Editura Nemira) și Anca Dumitrescu (director editorial, Black Button Books), care vor oferi premii pentru secțiunea Studii literare; Alina Buzatu (Head of Strategy, Friends\TBWA), Raluca-Ioana Duță (Digital Project Manager, Consumer Products Division, L’Oreal Romania) și Sânziana Șerbănescu (Account Director, CAP) vor evalua lucrările înscrise în competiție la secțiunea Științe ale comunicării.

Evenimentul se bucură de susținerea unor donatori privați și de parteneriate cu edituri și publicații prestigioase din spațiul românesc: Nemira, Peter Pan, Black Button Books, Observator cultural, Bookaholic.ro, precum și cu agențiile Friends\TBWA și CAP.

Programul Colocviilor Studențești ale Facultății de Litere poate fi consultat aici. 

Mai multe informații despre eveniment pot fi consultate aici și aici.

Pin It on Pinterest

Share This