Studenții Universității din București au ocupat podiumul la cea de-a XVIII-a sesiune Markstrat a Programului Intensiv organizat de consorţiul DUKENET, în perioada 22-29 aprilie 2017, la Annecy, Franța.

În cadrul sesiunii, echipa Universității din București a obținut trei medalii de aur, două medalii de argint și trei medalii de bronz.

Delegația Universității din București s-a aflat în competiție cu alți 95 de studenţi în simularea unei strategii specifice marketingului, via limba engleză. În cadrul sesiunilor, au fost evaluate cunoştinţele de limba engleză, limbajul terminologic specific domeniului marketing, conceptele teoretice de marketing şi management, competenţele IT.

Nu în ultimul rând, studenții Universității din București au demonstrat și competențe care țin de lucrul în echipă, viteza şi spontaneitatea luării de decizii sau găsirii de soluţii, munca în regim de stres, competenţa de autoevaluare şi de reacţie în situaţii limită.

Echipa care a reprezentat Universitatea din Bucureşti a fost formată din opt studenți de la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, secţia Limbi Moderne Aplicate (L.M.A.) şi Facultatea de Administrație (F.A.A.).

Echipa Universității din București a reușit o performanţă remarcabilă, cucerind aproape toate medaliile puse în joc:

  • 3 medalii de aur: Andra Soiu, Marta Tache și Cristian Ancuţa Corina (L.M.A.)
  • 2 medalii de argint: Anda Cîlţan (L.M.A.) şi Alexandra Caloian ( F.A.A.)
  • 3 medalii de bronz: Alina Budean (F.A.A.), Nicoleta Mateescu şi Victor Ciuciuc (L.M.A.).

Echipa a fost coordonată de trei cadre universitare: prof. univ. dr. Diana Ioniţă,  prof. univ. dr. Magdalena Platis–Iordache şi prof. univ. dr. Răzvan Papuc.

„A fost o săptămână intensă, un joc complex şi solicitant care ne-a testat în egală  măsură cunoştinţele teoretice, spiritul de echipă, competenţele de comunicare scrisă şi orală, terminología de specialitate în limba engleză, ne-a învăţat ce înseamnă internaţionalizarea şi mobilizarea în vederea obţinerii unor rezultate care să promoveze numele universităţii noastre printre universităţile participante. Aş repeta această experienţă  oricând. Sunt încrezătoare că această distincţie în portofoliul meu mă va face atrăgătoare viitorilor angajatori”, declară Andra Soiu, una dintre studentele medaliate cu aur a mărturisit, de la Facultatea de Limbi și Liyteraturi Străine, Universitatea din București.

Pin It on Pinterest

Share This