Facultatea de Chimie a Universității din Bucureşti şi Ministerul Educației Naţionale, în colaborare cu Societatea de Chimie din România și cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Prahova, organizează sâmbătă, 13 mai 2017, etapa națională a Concursului Naţional de Comunicări Știinţifice pentru elevii din clasele liceale, “CH3IMIA – PRIETEN SAU DUȘMAN?!” – ediția a XI-a.

Evenimentul se va desfășura începând cu ora 09:30, la sediul Facultății de Chimie (Bd. Regina Elisabeta, nr. 4-12, Amfiteatrul R3).

Concursul este destinat elevilor din învățământul liceal, la disciplina chimie, și are ca obiective educarea capacității de comunicare, dezvoltarea gândirii științifice, stimularea creativității, cultivarea și dezvoltarea spiritului de competiție și fair-play, dezvoltarea capacității de cooperare între elevi. Concursul se desfășoară în 3 etape: locală, județeană și națională. Etapa națională se desfășoară la Facultatea de Chimie a Universității din București.

Echipele participante sunt formate din 2 elevi care prezintă în fața comisiilor lucrări științifice sau proiecte pe o temă propusă de ei și avizată de către profesorul coordonator. Tema aleasă de către elevi trebuie să pună în evidență elemente ale cercetării în domeniul chimiei.

În cadrul etapei naționale, echipele calificate sunt repartizate pe 3 secțiuni. Comisiile de evaluare pentru fiecare secțiune sunt formate din cadre didactice de la Facultatea de Chimie. Ierarhizarea lucrărilor științifice se va realiza pe baza unei grile de evaluare care are următorii indicatori: rigoarea științifică a conținutului, modul de redactare (originalitate în alegerea temei, structura logică, interpretarea fenomenelor, bibliografie), expunere și argumentare (limbaj de specialitate, capacitate se sinteză, de analiză, argumentare, expresivitatea prezentării și capacitatea de a susține o dezbatere), consistența  suportului de susținere a comunicării, metodele de cercetare folosite și abilitățile formate, creativitate, răspunsul la întrebările adresate de către membrii comisie de evaluare.

Pentru fiecare secțiune se vor acorda premii, mențiuni și mențiuni speciale de către Ministerul Educației Naționale, Societatea de Chimie din România și Universitatea din București – Facultatea de Chimie.

În cadrul simpozionului se desfășoară și secțiunea de comunicări științifice adresată profesorilor din învățământul preuniversitar.

Mai multe informații despre etapa națională a celei de-a XI-a ediții a Concursului Naţional de Comunicări Știinţifice pentru elevii din clasele liceale, „Chimia – prieten sau dușman?!” pot fi consultate aici. 

Pin It on Pinterest

Share This