Universitatea din București participă în calitate de partener la un nou proiect european Horizon 2020– SAVES2 (Students Achieving Valuable Energy Savings). Proiectul SAVES2 reprezintă o extindere a proiectului SAVES care a derulat campania Student Switch Off, iniţiată de National Union of Students (NUS) în Marea Britanie şi implementată în alte 4 ţări europene.

SAVES2 îşi propune să modifice comportamentele legate de energia sustenabilă în rândul a peste 219000 de studenţi din 7 ţări, cu scopul de a promova reducerea risipei energiei. Proiectul cuprinde două axe: studenţii care beneficiază de cazare în cămine (o competiţie de economisire a energiei cu titlul Student Switch Off) şi studenții care plătesc chirie în sectorul privat (un program de angajament, cu titlul SAVES).

Obiectivul principal al proiectului SAVES2 este sensibilizarea studenţilor cu privire la beneficiile folosirii contoarelor inteligente, astfel încât să poată controla consumul de energie electrică mai ales în perioada de după studii, în care vor fi utilizatori individuali.

Proiectul are o durată de 42 de luni, începând cu luna mai 2017. National Union of Students of the United Kingdom (NUS-UK) este coordonatorul proiectului, iar consorţiul care implementează activitățile cuprinde 11 parteneri din 8 ţări: Belgia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Irlanda, Lituania, România şi Marea Britanie.

Partenerii în cadrul proiectului SAVES2 sunt: Réseau des universités des capitales de l’Europe, De Montfort University, Ecovisum  LTD,  Ethniko Kai Kapodistriako Panepistimio Athinon, The Research Committee of the Technical University of Crete, University of Cyprus, Union of Students in Ireland Members’ Services Limited, Vilniaus Gedimino Technikos Universitetas Viesoji Istaiga, Universitatea din București, Sofiiski Universitet Sveti Kliment Ohridski.

Informații sau întrebări legate de proiectul SAVES2 pot fi adresate directorului de proiect, prof. univ. dr. Magdalena Platis, la adresa de email: magdalena.platis@unibuc.ro.

Pin It on Pinterest

Share This