Părintele profesor Adrian Gabor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universității din București a trecut la Domnul pe data de 4 iunie 2017.

Născut la data de 5 ianuarie 1960 a început studiile teologice la Seminarul din Buzău unde a studiat între anii 1977 – 1982. Ulterior, în perioada 1983 – 1987, a studiat la Institutul Teologic din București, după care a început aici cursurile Școlii Doctorale, finalizându-le în 1990.

De asemenea, a mai efectuat un stagiu de pregătire la Facultatea de Teologie Catolică din Strasbourg, Franța, în anul 1992, iar între 1992 și 1996 a beneficiat de o bursă de studii din partea Guvernului Francez pentru efectuarea Studiilor de Doctorat în cadrul Facultății de Teologie Catolică din Strasbourg.

Părintele Adrian Gabor a desfășurat și o bogată activitate profesorală, parcurgând toate gradele didactice și universitare. A fost profesor timp de un an la seminarul Teologic Ortodox din Galați, după care timp de 26 ani a predat Istoria în Biserici Universale și alte cursuri la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București.

A fost secretarul științific al facultății și Președintele Comisiei de Calitate.

Marți, 6 iunie 2017, părintele Adrian Gabor va fi adus la Sf. Ecaterina, unde, la orele 17:00, va fi ținută o slujbă. Protos va fi PS Varlaam. Trupul neînsuflețit va fi apoi transportat și depus la biserica în care a slujit, Sf. Nicolae-Buzesti. Aici, între orele 19-20, se va face încă o slujbă. Cei ce vor dori, vor putea rămâne peste noapte la priveghi.
Miercuri, 7 iunie, PS Varlaam, însoțit de un sobor, va săvârși Sfânta Liturghie. La orele 11:00 va începe slujba înmormântării. Vor urma cuvântările de mângâiere sau necroloagele. Vor vorbi pr. Prof. Ștefan Buchiu, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universității din București, pr. Prof. N. Chifar, Decanul Facultății din Sibiu, pr. Prof. I. Vicovan, Decanul Facultății din Iasi și PS Varlaam, conform unui protocol prestabilit.
Coloana se va deplasa apoi la cimitir. Înhumarea se va face la cimitirul Straulești 1.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Pin It on Pinterest

Share This