Miercuri, 7 iunie 2017, va avea loc o nouă ediție a Cafenelei critice care îl are ca invitat special pe pictorul Ștefan Câlţia. Evenimentul va avea loc la Muzeul Colecţiilor de Artă (Calea Victoriei, nr. 111), în intervalul orar 18:00-20:00. Gazda evenimentului este Ion Bogdan Lefter.

Cafeneaua critică organizează o discuție cu şi despre Ștefan Câlţia, despre obiectele şi pânzele sale „grăitoare”.

Ştefan Câlţia a deschis o nouă expoziție la Muzeul Colecţiilor de Artă, ,,Obiecte grăitoare”, care presupune o combinaţie între arta sa şi „obiectualitatea” lumii din jur, din casă şi din atelier, precum şi din Şona Făgăraşului, spaţiul copilăriei artistului, unde revine periodic, contribuind la punerea în valoare a tradiţiilor şi a specificului zonei.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti. Seria a doua a debutat în noiembrie 2008 la Clubul TSC şi a continuat la Clubul A, la Club Control şi, din toamna lui 2011, din nou la Club A. În stagiunea 2016-2017 întâlnirile Cafenelei critice au loc miercurea seara.

Pin It on Pinterest

Share This