Universitatea din București se menține în anul 2017 printre cele mai importante universități din lume, conform ediției din acest an a Clasamentului QS al universităților.

La nivel național, Universitatea din București este cel mai bine clasată instituție de învățământ superior în clasamentul QS World University Rankings 2018, ocupând, în clasamentul general, poziția 701-750.

Alte universități din România, membre ale Consorțiului „Universitaria”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea „Babeș-Bolyai” și Universitatea de Vest din Timișoara, au fost încadrate la categoria 800-1000.

Clasamentul QS oferă, în fiecare an, o ierarhie a celor mai importante instituții de învățământ superior din lume, bazată pe șase indicatori de performanță: reputaţie academică, reputaţia angajatorului, citări pe facultate, studenţi pe facultate, facultate internaţională, studenţi internaţionali. Toți acești indicatori au o proporţie diferită la calcularea scorului final.

Indicatorul pentru care Universitatea din București a obținut cel mai mare procent, la ediția din acest an a clasamentului QS, este cel de Reputația Angajatorului. Acest indicator a clasat Universitatea din București pe poziția 401+, la nivel mondial.

Ajuns la a XIV-a ediție, Clasamentul QS a fost realizat pentru 950 de universități provenite din 84 de țări, la nivel mondial.

Pin It on Pinterest

Share This