Universitatea din București, în parteneriat cu Ambasada Indiei în România, organizează joi, 15 iunie 2017, un eveniment prin care celebrează ziua internațională dedicată practicii yoga. Evenimentul va avea loc la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București (Șoseaua Panduri, nr. 90), în intervalul orar 15:00 – 17:00.  Evenimentul este adresat tuturor studenților și cadrelor didactice și administrative ale Universității din București, iar participarea este gratuită.

Excelența Sa Domnul Ambasador al Indiei în România, Dr. A.V.S. Ramesh Chandra, va participa la conferința de deschidere a evenimentului. Sesiunea practică de yoga se va desfășura în aer liber, sub coordonarea instructorului de yoga Claudiu Daniel Fartade (Issha Yoga India).

Practică fizică, mentală și spirituală veche de 5.000 de ani, yoga îşi are originile în India. Cuvântul „yoga” este de origine sanscrită și înseamnă „comuniune, unire”, simbolizând legătura dintre corp și conștiință. Astăzi, yoga este practicată în forme diverse pe întregul glob, fiind tot mai cunoscută cu fiecare an. La data de 11 decembrie 2014, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a recunoscut valoarea universală a acestei tradiţii, declarând 21 iunie drept Ziua Internațională Yoga, prin rezoluția 69/131. Începând cu anul 2015, Guvernul Indiei susține organizarea de evenimente dedicate practicii yoga, la nivel internațional, cu scopul conștientizării beneficiilor care pot fi obținute prin această practică indiană multimilenară.

În acest an, tema celebrării la nivel internațional a Zilei Yoga este „Yoga pentru sănătate”, cu scopul punerii în evidență a faptului că yoga poate contribui la obținerea unui echilibru între minte și corp. Misiunea Permanentă a Indiei la Națiunile Unite consideră că această perspectivă asupra practicii yoga poate să aducă propria contribuție la realizarea aspirațiilor întregii umanități privind dezvoltarea sustenabilă și modificarea stilului de viață pentru a fi în armonie cu natura.

În acest context, Ambasada Indiei organizează în România, în perioada 15 – 25 iunie 2017, ateliere, conferințe și cursuri de yoga cu acces gratuit, susținute de profesori acreditați, dedicate Zilei Internaționale Yoga.

Sunt invitați studenții și cadrele didactice și administrative ale Universității din București, cărora li se recomandă să aducă o salteluță sau o păturică pentru practica yoga, îmbrăcăminte comodă și apă.

Pin It on Pinterest

Share This