În perioada 14-16 iulie 2017 a avut loc în Țara Hațegului cea de-a treia ediție a Festivalului Dinozaurilor. În premieră, pe toată durata celor trei zile de festival, Magyarosaurus dacus, reconstruit la dimensiunea reală de celebrul paleoartist canadian Brian Cooley, a călătorit în fiecare comună de pe teritoriul Geoparcului, în cadrul evenimentului DinoCaravana. El a fost însoțit de ambasadori și voluntari pentru Geoparc, astfel că membrii comunităților locale și turiștii aflați în zonă au putut afla informații interesante despre ce înseamnă un Geoparc UNESCO.

Festivalul Dinozaurilor a început vineri, 14 iulie 2017, în Parcul Copiilor din orașul Hațeg, cu DinoAteliere de creație pentru copii, menite să le stârnească imaginația, curiozitatea și îndemânarea.

Următoarele zile de festival, sâmbătă și duminică, 15 și 16 iulie 2017, au fost dedicate promovării tradițiilor și culturii comunităților locale. Participanții au putut afla povestea firului de lână, diferite tehnici și procedee de prelucrare a lânii, luând totodată parte la un consurs de croșetat și la un atelier de vopsit lână pentru care au utilizat plante tinctoriale din flora specifică a Țării Hațegului.

În cadrul unui DinoTârg, Centrul de Agrement al comunei General Berthelot a găzduit duminică, 16 iulie 217, o expoziție cu vânzare de produse tradiționale, ateliere de creație pentru copii, ateliere de înfrumusețare tradițională, dar și jocuri și concursuri bazate pe îndemânare, forță și imaginație.

Festivalul Dinozaurilor face parte din programul evenimentelor organizate de Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, administrat de Universitatea din București, care încurajează și promovează educația, arta, cultura și sportul.

La ediția din acest an, evenimentul a fost realizat și susținut integral de membri ai comunităților locale de pe teritoriul Geoparcului interesați de promovarea și dezvoltarea Țării Hațegului.

Mai mult, Festivalul Dinozaurilor se înscrie în linia evenimentelor derulate cu scopul de a marca Anul Internațional al Dezvoltării prin Turism Sustenabil, declarat de Națiunile Unite și la care Rețeaua Globală a Geoparcurilor UNESCO este Silver Partner.

Mai multe detalii despre cea de-a treia ediție a Festivalului Dinozaurilor pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This