În perioada 6-9 iulie 2017, va avea loc workshop-ul internațional Green Infrastructure for Sustainable Urban Planning, la care care vor participa 50 de cercetători, studenți și doctoranzi din România, Germania, Italia, Olanda, India, Marea Britanie, Ungaria, Hong Kong și Mexic. Evenimentul este organizat de Facultatea de Geografie (Centrul de Cercetare a Mediului și Efectuare a Studiilor de Impact), în colaborare cu Society for Urban Ecology și va avea loc în sala Tempus a Facultății de Geografie (Bd. Nicolae Bălcescu, nr. 1).

Workshop-ul își propune să reunească cercetători, specialiști din administrația publică și alte grupuri interesate, într-o dezbatere asupra utilizării infrastructurilor verzi în planificarea urbană durabilă. Principalele subiecte de discuție din cadrul workshop-ului sunt beneficiile și serviciile ecosistemice furnizate de infrastructurile verzi urbane, participarea publică și luarea deciziilor în procesul de management al infrastructurilor verzi urbane, dar și contribuția acestora la procesul de reziliență urbană.

Alături de sesiunile plenare și prezentările orale însoțite de discuții, workshop-ul va include și manifestări culturale și două deplasări de teren în cadrul cărora vor fi prezentate aspecte ale infrastructurilor verzi municipale (București) și metropolitane din România (Parcul Natural Văcărești și Parcul Natural Comana).

Workshop-ul se desfășoară în cadrul proiectului de cercetare PN-II-RU-TE-2014-4-0434 ,,Dezvoltarea unui model de evaluare a potențialului infrastructurilor verzi pentru planificarea urbana durabilă”, coordonat de conf. univ. dr. Mihai Răzvan Niță și finanțat de Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică și Inovare – UEFISCDI.

Mai multe detalii despre workshop-ul internațional Green Infrastructure for Sustainable Urban Planning, dar și programul complet al evenimentului pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This