Sâmbătă, 2 septembrie 2017, încep înscrierile pentru sesiunea de toamnă a admiterii la Universitatea din București. Absolvenții de liceu se pot înscrie la facultățile UniBuc la care au rămas locuri libere după prima sesiune a admiterii.

Data limită pentru înscrierea la facultățile Universității din București este 20 septembrie 2017. În cadrul acestei perioade, fiecare facultate și-a stabilit calendarul exact al desfășurării concursului de admitere (înscrieri, susținerea probelor). Calendarul poate fi consultat aici. Data limită de afișare a rezultatelor este sâmbătă, 23 septembrie 2017.

Înscrierea la admitere se face la sediile facultăților Universității din București. În ceea ce privește modalitatea de admitere, fiecare facultate a decis asupra propriei forme de concurs (în link-urile de mai jos puteți identifica facultățile care au optat pentru forma de admitere specificată): Admiterea pe bază de examen; Admiterea pe baza mediei de la bacalaureat și eseu motivațional; Admiterea pe baza unei formule mixte; Admiterea pe baza mediei de la bacalaureat.

Informații despre specializări, cursuri și admiterea la studii universitare de licență și masterat la facultățile UniBuc pot fi găsite pe website-ul: www.admitere.unibuc.ro.

Pentru cea de-a doua sesiune a admiterii 2017, 11 facultăți din cadrul Universității din București au încheiat perioada de confirmare a locurilor ocupate în prima sesiune și au stabilit deja numărul de locuri scoase la concurs pentru sesiunea de toamnă, atât pentru studii universitare de licență, cât și pentru studii universitare de masterat.

Astfel, până la acest moment, cele 11 facultăți din cadrul Universității din București, Facultatea de Administrație și Afaceri, Facultatea de Chimie, Facultatea de Geologie și Geofizică, Facultatea de Geografie, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Facultatea de Litere, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Facultatea de Științe Politice, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, Facultatea de Teologie Baptistă și Facultatea de Teologie Romano-Catolică, pun la dispoziția candidaților un număr de aproximativ 1.700 de locuri pentru studii universitare de licență, dintre care 215 de locuri la buget și 1.484 de locuri la taxă.

Restul facultăților, Facultatea de Biologie, Facultatea de Drept, Facultatea de Filosofie, Facultatea de Fizică, Facultatea de Istorie, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Facultatea de Matematică și Informatică și Facultatea de Psihologie și Științele Educației, urmează să comunice, în aceste zile, numărul de locuri, la buget și taxă, pentru sesiunea de toamnă a admiterii.

În ceea ce privește studiile universitare de masterat, facultățile Universității din București scot la concurs pentru sesiunea de toamnă a admiterii un număr aproximativ de 3.000 de locuri, dintre care 356 de locuri subvenţionate de stat și 2.353 de locuri la taxă.

Nu în ultimul rând, înscrierile pentru admiterea 2017 la studii universitare de doctorat sunt programate tot în perioada 1 – 20 septembrie 2017. Aici poate fi consultat calendarul admiterii 2017.

Pentru anul universitar 2017-2018, Universitatea din București pune la dispoziție candidaților un număr total de 641 de locuri la toate cele 21 de școli doctorale ale sale, dintre care 350 de locuri la buget (175 de locuri cu bursă și alte 175 de locuri fără bursă) și 291 de locuri la taxă.

Mai multe informații despre admiterea la studii universitare de doctorat pot fi consultate la adresa: www.doctorat.unibuc.ro.

În perioada următoare, Universitatea din București va comunica în mod constant informații cu privire la numărul de locuri scoase la concurs, pentru această sesiune, de fiecare facultate în parte, precum și alte informații referitoare la admitere pe website-ul: www.admitere.unibuc.ro  și pe contul de Facebook Universitatea din București.

Pin It on Pinterest

Share This