Pentru al doilea an consecutiv, joi, pe 24 august, în Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, Geoparc Internațional UNESCO administrat de Universitatea din București, este celebrată Ziua Vulcanilor. Evenimentul va avea loc începând cu ora 10:00, în Parcul Copiilor din orașul Hațeg.

Ediția din acest an îi invită pe participanți la o călătorie prin geoparcuri UNESCO de pe trei continente, dar și în arii protejate și destinații de ecoturism din România. Ghid de călătorie le va fi Andi Andezit, mascota de la Casa Vulcanilor, realizată de voluntarii pentru Geoparc și care a primit numele după andezit, un tip reprezentativ de rocă vulcanică. Andi Andezit a călătorit până acum în 14 geoparcuri din Europa, Asia și America de Nord, iar în România a vizitat deja 5 destinații de ecoturism și Geoparcul Ținutul Buzăului – Geoparc Aspirant UNESCO. Pe parcursul călătoriei sale, Andi Andezit a vizitat locuri unice în țară și în lume datorită importanței lor geologice și naturale, inclusiv vulcani, a participat la evenimente locale și a întâlnit o mulțime de oameni interesanți. Mai mult, Andi Andezit a devenit model pentru Geoparcul UNESCO Tumbler Ridge din Canada.

„Am fost foarte entuziasmați când Andi Andezit a ajuns oficiul poștal din Tumbler Ridge. L-am plimbat prin  Geoparcul nostru unde a avut parte de multe aventuri și toată lumea a fost încântată să îl cunoască. Inspirați de Andi și de voluntarii din Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului am creat un concurs pentru a-i face un prieten, o mascotă a Geoparcului Tumbler Ridge”, afirmă Sarah Gamble, directorul Geoparcului Tumbler Ridge, Canada.

În cadrul evenimentului, participanții se pot implica activ într-o serie de ateliere creative, jocuri, și pot obține informații interesante. Mai mult, activitățile sunt gândite astfel încât să se adreseze atât celor mici, cât și celor mari.

Ziua Vulcanilor este parte a proiectului „Călătoria lui Andi Andezit prin arii protejate și geoparcuri internaționale” derulat de Asociația Drag de Hațeg și Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, în baza unei finanțări din partea Fundației pentru Parteneriat și MOL România. Proiectul își propune să promoveze Geoparcul și Destinația de Ecoturism Țara Hațegului – Retezat în Rețeaua Globală a Geoparcurilor și în cele 10 destinații de ecoturism din România și totodată să aducă în atenție Geoparcurile UNESCO și destinațiile de ecoturism celor dornici să își petreacă vacanțele într-un mod inedit, bazat pe descoperire și experiențe unice. Acest proiect este realizat cu sprijinul partenerilor Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara, Asociația Centrul de Resurse pentru Acțiune Locală, Asociația de Turism Retezat și Asociația de Ecoturism din România.

Mai multe informații despre evenimentul „Ziua Vulcanilor” pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This