Profesori ai Universității din București, alături de specialiști în științele educației, au participat vineri, 29 septembrie 2017, la dezbaterea intitulată ,,Educaţia în perspectiva celei de-a patra revoluţii industriale”. Evenimentul s-a desfășurat la Institutul Francez (Bd. Dacia, nr. 77), în intervalul orar 18:00-20:00.

Prof. univ. dr. Bogdan Murgescu (Universtatea din București), conf. univ. dr. Cosima Rughiniş (Universitatea din București), lect. univ. dr. Mihai Maci (Universitatea din Oradea), Varujan Pambuccian (Comisia pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din Camera Deputaţilor), Ciprian Fartusnic (Institutul de Științe ale Educației) și Doru Valentin Căstăian (realizator de scenarii pentru softuri educationale) au dezbatut asupra modului în care actualul sistem de educaţie poate face faţă unei lumi în schimbare accelerată, dar și asupra rolului părinților în acest demers și cum poate încuraja mediul familial dobândirea de către copii a unor aptitudini precum deschiderea către nou, flexibilitatea şi gândirea critică.

Fiecare nou val al inovaţiei tehnologice a determinat schimbări dramatice în societate, modificând radical modul de viaţă al oamenilor, relaţiile dintre ei, structurile de putere. Progresul tehnologic este nu doar cumulativ, ci şi multiplicativ, drept urmare, viteza schimbărilor creşte exponenţial. Ne aflăm în pragul unei noi revoluţii, definită de introducerea pe scară largă a sistemelor de inteligenţă artificială şi de interconectarea reţelelor de schimb de date. Direcţia în care ne vom îndrepta este greu de prevăzut şi depinde, în mare măsură, de deciziile conştiente pe care le vom lua, atât noi ca indivizi, cât şi întreaga societate. Mai multe detalii despre tematica dezbaterii, dar și despre vorbitori pot fi consultate aici.

Dezbaterea ,,Educaţia în perspectiva celei de-a patra revoluţii industriale” face parte din seria de evenimente din cadrul Bucharest Science Festival 2017, ajuns la ediția a cincea.

Intrarea la eveniment este liberă, dar se va face în limita locurilor disponibile.

 

Pin It on Pinterest

Share This