Vineri și sâmbătă, 15 şi 16 septembrie 2017, Caravana Editurii Universității din București va fi prezentă la Casa Universitarilor (Str. Dionsie Lupu, nr. 46), începând cu ora 09:00, cu ocazia organizării conferinței ”Geographies of Arab and Muslim Identity Through the Eyes of Travelers.” Evenimentul marchează împlinirea a 60 de ani de la înfiinţarea secţiei de limbă arabă la Universitatea din Bucureşti.

Volumele propuse de Caravana Editurii Universității din București (în română şi în limbi de circulaţie internaţională) se încadrează atât în sfera arabisticii (limbă, literatură, cultură) şi a identităţii musulmane, cât şi în sfera studiilor culturale/socio-umane cu spectru mai larg, dată fiind diversitatea participării interne şi internaţionale la această conferinţă aniversară.

În cadrul evenimentului, va fi lansat volumul ,,Mărturii din arabistica românească”, recent apărut la Editura Universităţii din Bucureşti în colecţia „Personalităţi ale Universităţii din Bucureşti”. Autoarea volumului este Georgiana Focşineanu, absolventă a secţiei de limbă arabă şi a programului de masterat ,,Spaţiul islamic: societăţi, culturi, mentalităţi”, care a adunat laolaltă într-un volum de interviuri mărturiile a 25 de personalităţi dintre alumnii şcolii de arabistică din România.

Pin It on Pinterest

Share This