Sâmbătă, 23 septembrie 2017, Robert Epstein este invitat la Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității din București să susțină un workshop cu tema ,,Psihologie și Behaviorism”. Evenimentul este organizat cu ocazia lansării în limba română a lucrării lui B.F. Skinner, About Behaviorism. Întâlnirea va avea loc la sediul Facultății de Psihologie și Științele Educației a Universității din București (str. Panduri nr. 90, sector 5).

Robert Epstein, psiholog-cercetător senior al Institutului American de Cercetare și Tehnologie Comportamentală, va face o prezentare a lucrării semnate de B.F. Skinner și va susține un training de înaltă specialitate în domeniul cercetării și al tehnologiei behavioriste.

Robert Epstein este editor și cercetător în domeniul psihologiei, profesor și om de știință, care și-a dedicat întreaga carieră educării publicului larg în ceea ce privește progresele și descoperirile din domeniul sănătății mintale și al științelor comportamentale. Robert Epstein este cunoscut ca fiind fostul redactor-șef al revistei ”Psychology Today”. Epstein este, de asemenea, fondatorul și directorul emerit al centrului Cambridge de studii comportamentale din Massachusetts (S.U.A.).

B.F. Skinner, autorul lucrării About Behaviorism, a definit, a promovat și a aplicat cel mai important concept din educație, cel al tehnicilor de întărire (reinforcement techniques). În încercarea de a modela comportamente, de a aduce îmbunătățiri în viața altor persoane, în propriile relații sau în modelele didactice actuale, B.F. Skinner este în continuare un reper în psihologia modernă și în educație.

Evenimentul este organizat de Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității din București, prin Departamentul de Psihopedagogie specială, în parteneriat cu Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată (ATCA). Evenimentul este acreditat de către Colegiul Psihologilor din România.

Pin It on Pinterest

Share This