În perioada 28-29 octombrie 2017, se va organiza la București maratonul Hackathon e-health pentru dezvoltarea de servicii de sănătate inteligente.

Proiectul își propune să vină în sprijinul sectorului de sănătate, alături de dezvoltatori software, designeri, oameni din mediul de afaceri, factori de decizie, cercetători și asociații de pacienți, cu scopul de a dezvolta digitalizarea în acest domeniu prin identificarea unor soluții tehnologice inovatoare care să aibă un impact favorabil asupra dezvoltării sistemului de sănătate din România.

În cadrul acestui proiect, participanții au oportunitatea de a concepe idei de valoare, de a crea prototipuri și chiar de a pune în practică ideile proprii. În plus, aceștia pot contribui și la identificarea unor soluții tehnologice inovatoare care să susțină dezvoltarea sistemului de sănătate din România, cu beneficii socio-economice pe termen lung pentru cetăţeni, decidenți și societate.

Hackathon-ul își propune să dezvolte o serie de teme interesante: aplicații ce conectează personalul medical cu comunitățile izolate prin telemedicină, instrumente de screening online, creșterea conștientizării asupra MDR-TB/cancer/HIV, sănătate mintală, sănătate și prevenție sanitară, creșterea utilizării dispozitivelor medicale în combaterea obezității, instruire pentru personalul medical ș.a.

Pe parcursul celor două zile, mentorii și juriul, antreprenori români de succes, reprezentanți ai mediului academic medical și decidenți, vor ghida echipele participante pentru a găsi cele mai inovatoare soluții tehnologice care să corespundă dezvoltării și nevoilor pieței de e-health și sistemului de sănătate din România.

La finalul competiției, 3 echipe desemnate câștigătoare de către juriu vor primi câte un premiu de 5.000 de dolari care va putea fi utilizat pentru dezvoltarea ulterioară a proiectelor începute.

Persoanele interesate să participe la acest proiect pot urmări site-ul http://health-hackathon.see40.org/ pentru a afla detalii referitoare la perioada de lansare a concursului de înscrieri, precum și alte detalii legate de proiect.

Pin It on Pinterest

Share This