Facultatea de Chimie a Universității din București a propus o călătorie în lumea chimiei participanților la Noaptea Cercetătorilor Europeni, eveniment care a avut loc vineri, 29 septembrie 2017, în Piața Universității, între orele 17:00-22

Participanților le-au fost pregătite mai multe surprize chimice printre care pahare magice, lămpi cu lavă, ceasuri şi semafoare chimice, curcubeul M&M’s, jeleuri fluorescente, mesaje magice, indicatori de pH naturali, dar şi alte demonstraţii, concursuri şi experimente amuzante. Experimentele Facultății de Chimie au fost gândite în așa fel încât să incite participanții să descopere magia chimiei.

Noaptea Cercetătorilor Europeni a avut loc în aproximativ 300 de orașe europene. În România, centrele orașelor Alba Iulia, Arad, Bârlad, Bacău, Brașov, București, Constanța, Cugir, Deva, Hunedoara, Galați, Oradea, Ploiești, Sibiu, Suceava, Tulcea și Zalău au fost transformate în laboratoare de știință, în care cercetătorii au invitat publicul să ia parte la experimente inedite, prezentări interactive, activități educative pentru copii, concursuri și multe alte activități care au îmbinat știința cu învățarea distractivă.

Noaptea Cercetătorilor Europeni și-a propus să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare, adresându-se în acest sens minților curioase și tinerilor care doresc să înceapă o carieră în cercetare.

Mai multe detalii despre Noaptea Cercetătorilor Europeni pot fi consultate pe pagina de Facebook a evenimentului.

Pin It on Pinterest

Share This