Facultatea de Geologie și Geofizică a Universității din București, sub egida Conferințelor de Geologie și Geofizică (GG 7), organizează vineri, 22 septembrie 2017, un nou seminar științific. Invitatul seminarului este Vlad Constantin Manea, profesor–cercetător la Universitatea Națională Autonomă a Mexicului, care va susține prelegerea ,,Subducția zonelor de fractură oceanică”. Evenimentul va avea loc loc începând cu ora 12:00, în Amfiteatrul L. Mrazec, aflat la parterul clădirii Universităţii din Bucureşti (Bd. N. Bălcescu, nr. 1).

Absolvent al Facultății de Geologie si Geofizică (secția Geofizică) din cadrul Universității din București, Vlad Constantin Manea este Membru al Academiei Mexicane de Științe și specialist în geodinamică computațională și supercomputing.

Activitatea științifică a lui Vlad Constantin Manea constă în coordonarea Laboratorului de Geodinamică Numerică, Centrul de Geoștiințe, din cadrul Universității Naționale Autonome a Mexicului. De asemenea, profesorul Manea este co-responsabil al Laboratorului Național de Vizualizare Științifică Avanzada și al Laboratorului Universitar de Microtomografie de Raze X, Centrul de Geoștiințe, din cadrul aceleiași universități.

Conferințele de Geologie și Geofizică includ prezentări bilunare ale activităţilor de cercetare desfăşurate de către membrii departamentului şi colaboratorii acestora, fiind organizate în parteneriat cu Academia Română (Secţia de Ştiinţe Geonomice) și Comitetul Naţional al Geologilor din România.

 

Pin It on Pinterest

Share This