Universitatea din București participă în perioada 12-15 septembrie 2017 la cea de-a 29-a ediție a Conferinței și Expoziției Anuale a Asociației Europene pentru Educație Internațională (EAIE, European Association for International Education), în cadrul proiectului Study in Romania.

Universitatea din București este reprezentată de conf. univ dr. Sorin Costreie (prorectorul responsabil de relații internaționale), Alina Cristovici (director relații internaționale) și Anca Stoica (reprezentat al Biroului Erasmus+ al Universității din București).

Participarea Universității din București la târgul ”European Association for International Education” din Sevilla constă într-o serie de acțiuni care au drept scop creșterea vizibilității instituției academice: promovarea programelor de studii ale UB, întâlniri cu parteneri instituționali, universități, asociații internaționale, agenții de recrutare a studenților și stabilirea de parteneriate cu acestea, precum și participarea la conferințe și workshop-uri pe diverse tematici din sfera relațiilor internaționale.

Miercuri, 13 septembrie 2017, Universitatea din București ia parte la prezentarea programului    Study in Romania, care va fi făcută la standul României din cadrul pavilionului expozițional EAIE, în prezenţa Excelenței Sale doamna Gabriela Dancău, ambadasador al României în Spania. În aceeași zi, va avea loc întâlnirea delegației României cu comunitatea de români din Spania. Intitulat ,,Educație pentru viitor: întâlnirea mediului academic din România cu tinerii români din Spania”, evenimentul este dedicat următoarelor teme de interes: situația tinerilor români din Spania în ceea ce privește studiile universitare, necesitatea adaptării ofertei de studii a universităților românești, importanţa programelor de studii în limba română/spaniolă în parteneriat cu universități spaniole, relaționarea cu mediul de afaceri din Spania/Andaluzia.

Joi, 14 septembrie 2017, delegația Universității din București se va întâlni cu reprezentanții Study Portals pentru o discuție despre promovarea online și despre instrumentele care facilitează acest proces. De asemenea, va avea loc o întâlnire cu reprezentanții The Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB) pentru analiza pașilor care trebuie urmați pentru obținerea acreditării AACSB.

La cea de-a a 29-a ediție a Conferinței și Expoziției Anuale a Asociației Europene pentru Educație Internațională (EAIE) sunt prezente 20 de universități din România, UEFISCDI, Consiliul Național al Rectorilor, dar și Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. Proiectul Study in Romania este un program care reuneşte ofertele educaţionale ale celor 20 de centre universitare românești participante.

Pavilionul Study in Romania din cadrul conferinței este organizat, în premieră, sub egida Consiliului Național al Rectorilor din România și este o inițiativă destinată internaționalizării învățământului superior românesc, fiind susținută prin portalul www.studyinromania.gov.ro.

Târgul ”European Association for International Education” din Sevilla se înscrie în linia acţiunilor organizate de către Ambasada României în Regatul Spaniei în vederea promovării sistemului educaţional românesc.

Pin It on Pinterest

Share This