Ministerul Afacerilor Externe și Dezvoltării Internaționale din Franța a lansat un apel la candidaturi pentru programul ”The Eiffel Excellence Scholarship Programme”, ediția 2018 – 2019, dedicat studenților români înscriși la un program de masterat sau doctorat.

Acest program își propune să faciliteze accesul studenților români, absolvenți de licență, la programele de studii de masterat sau de doctorat oferite de instituțiile de învățământ din Franța, prin oferirea unor burse de excelență. Programul se adresează în special absolvenților de științe inginerești, științe exacte, economie, management, drept și științe politice.

Programul EIFFEL 2018 – 2019 oferă finanțare pentru programele de masterat și doctorat puse la dispoziție de instituțiile de învățământ superior din Franța pentru o anumită perioadă, precum:

  • Pentru Master: o bursă de studiu de 12 până la 36 de luni;
  • Pentru Doctorat: o bursă de studiu de 10 luni.

Studenții interesați de această oportunitate pot depune cereri la instituțiile de învățământ superior din Franța, până cel târziu luni, 11 decembrie 2017. Mai multe informații despre procedurile de depunere, precum și despre modele de cereri pot fi consultate aici.

Detalii suplimentare legate de programele de masterat pot fi obținute la adresa de e-mail: sabrina.baulard@univ-lyon1.ro, iar pentru programele de doctorat, la adresa de e-mail:   gisele.barbier@univ-lyon1.fr.

Pin It on Pinterest

Share This