Miercuri și joi, 25 și 26 octombrie 2017, Caravana Editurii Universității din București va fi prezentă la Facultatea de Fizică cu întreaga ofertă editorială care acoperă fizica şi domeniile interdisciplinare conexe (ramuri din matematică, biofizică). Evenimentul are loc la sediul Facultății de Fizică (str. Atomiştilor nr. 405, Măgurele, jud. Ilfov), începând cu ora 10:00.

În prima zi, 25 octombrie 2017, la ora 12:00, va avea loc o multiplă lansare de carte, al cărei protagonist este un autor constant al Editurii Universităţii din Bucureşti – Radu Paul Lungu.

Radu Paul Lungu este conferenţiar universitar la Departamentul de Fizică Teoretică, Matematici, Optică, Laseri, Plasmă în cadrul Facultăţii de Fizică a Universităţii din Bucureşti. Principalele domenii de studiu abordate de autor sunt sistemele electronice în câmpuri electromagnetice intense şi tranziţiile de fază în sisteme ternare pe baza unor modele de tip Ising (ultimul domeniu a fost abordat în cadrul unui stagiu post-doctoral la Texas Christian University din Forth Worth).

Evenimentul își propune să aducă în atenția participanților cele mai recente apariţii editoriale datorate lui Radu Paul Lungu: Elemente de mecanică statistică cuantică (lucrare sincronizată cu programa europeană universitară), Termodinamică şi fizică statistică. Note de curs şi seminar (rezultat al îndelungatei experienţe didactice a autorului şi al dialogului cu studenţii; lucrare care, datorită caracterului schematic, facilitează înţelegerea materialului predat), precum şi versiunea redactată în engleză a ultimei lucrări menţionate, şi anume Thermodynamics and Statistical Physics. Course and Seminar Notes.

La standul Caravanei EUB se vor afla şi alte volume de Radu Paul Lungu printre care Introducere în teoria cuantică a sistemelor de particule identice, Metode de aproximaţie în teoria cuantică a sistemelor de particule identice, Culegere de probleme generale de termodinamică și Culegere de probleme pentru capitole speciale de termodinamică.

Pin It on Pinterest

Share This