Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti va găzdui sâmbătă, 4 noiembrie 2017, cea de-a XXIII-a ediţie a Sesiunii de Comunicări Ştiinţifice „Dimitrie Brândză”.

 La eveniment vor participa peste 45 de cercetători, cadre didactice universitare şi doctoranzi din grădini botanice, universităţi şi diverse instituţii de cercetare din România, care vor susţine 30 de comunicări ştiinţifice în plen şi postere.

Sesiunea de comunicări științifice promovează schimbul de idei și oferă oportunitatea de a interacționa cu oameni de știință din întreaga țară, reprezentând diferite domenii de cercetare legate de fitodiversitate. Astfel, subiectele principale vor acoperi conservarea diversității plantelor și fungilor, taxonomie, fitosociologie, anatomia și fiziologia plantelor, genetică, biochimie, bioremediere, protecția mediului, dar şi colecții în grădini botanice, educație ecologică şi alte activităţi specifice grădinilor botanice.

Evenimentul reprezintă şi un excelent prilej de a sărbători unul dintre botaniştii de marcă ai României – dr. Gavril Aurel Negrean – care, de curând, a împlinit 85 de ani. Acesta are o contribuţie însemnată nu numai la cunoaşterea florei din România, dar şi la dezvoltarea colecţiilor de herbar ale Grădinii Botanice „Dimitrie Brândză” a Universității din București. De asemenea, evenimentul își propune să omagieze înaintaşi precum prof. dr. Mihail Guşuleac şi prof. dr. Ana Maria Paucă, care au contribuit la păstrarea şi dezvoltarea patrimoniului grădinii botanice bucureştene în perioade istorice foarte dificile (cel de-al doilea război mondial şi perioada imediat următoare).

Cea de-a XXIII-a ediţie a Sesiunii de Comunicări Ştiinţifice „Dimitrie Brândză” este organizată de Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București, în colaborare cu Asociaţia Grădinilor Botanice din România (AGBR) şi Institutul de Cercetări al Universităţii din Bucureşti (ICUB).

Pin It on Pinterest

Share This