În perioada 13-14 octombrie 2017, va avea loc conferința anuală a Facultăților de Teologie Romano-Catolică din România cu tema ,,Fatima 100. O sută de ani de la aparițiile Fecioarei Maria de la Fatima”. Evenimentul va avea loc la sediul Facultății de Teologie Romano-Catolică a Universității din București (Str. Gen. Berthelot, nr. 19, Sector 1, Auditorium Maximum, et. 4).

Cuvântul de deschidere va fi rostit de prof. univ. dr. Wilhelm Dancă, decanul Facultății de Teologie Romano-Catolică a Universității din București. În cadrul conferinței anuale vor susține prezentări atât cadre didactice ale Universității din București, cât și profesori ai mai multor universități din țară. Printre temele abordate de aceștia se numără ,,Maria. Izvor autentic de spiritualitate”, ,,Mesajul de la Fatima și ideologiile răului”, ,, Contribuția lui René Laurentin la mariologia Conciliul Vatican II”, ,,Maria și liturghia de Rorate (în Transilvania). Pelerinajul omului din întuneric spre lumina”.

Evenimentul este organizat de Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității din București, în colaborare cu Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității ,,Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Programul complet al conferinței anuale a Facultăților de Teologie Romano-Catolică din România poate fi consultat aici.

Pin It on Pinterest

Share This