Universitatea din București, în parteneriat cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, au organizat cea de-a XV-a ediție a evenimentelor CNIV (Conferința Națională de Învățământ Virtual) și ICVL (International Conference on Virtual Learning). Conferințele au avut loc sâmbătă, 28 octombrie 2017.

Anual, se organizează și se promovează activitățile proiectului de educație și cercetare CNIV de la Universitatea din București, fondat în anul 2003. Obiectivele și rezultatele acestui proiect au contribuit la definirea și clarificarea conceptelor de software educațional (2003) și de manual digital (2014), dar și la realizarea cadrului de manifestare a inițiativelor, a creativității și a contribuțiilor științifice ale cadrelor didactice în procesul de predare-învățare-evaluare, cu impact în sistemul de învățământ românesc.

În acest an, evenimentele din cadrul proiectelor educaționale și de cercetare CNIV și ICVL 2017 au fost dedicate academicianului Octav Onicescu și academicianului Gheorghe Mihoc, fondatorii școlii românești de probabilități și statistică matematică.

„În cei 15 ani de activități, prin organizarea de parteneriate de colaborare cu cele mai reprezentative universități românești,  s-a constituit o Comunitate de Autori (peste 800 autori) și de Evaluatori (peste 700 evaluatori) CNIV. Venind în sprijinul profesorilor, elevilor, studenților, cercetătorilor și specialiștilor, etapele, activitățile și inițiativele din cadrul proiectului CNIV, reprezintă atributele unei adevărate școli de e-Learning, care are impact în procesul educațional românesc.” (Conf. univ. dr. Marin Vlada, coordonatorul proiectelor CNIV și ICVL, Universitatea din București)

Următorul eveniment, CNIV 2018, va avea loc la Universitatea „1 Decembrie 2018” din Alba Iulia, cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Mai multe detalii despre proiectul CNIV pot fi accesate aici.

Pin It on Pinterest

Share This