Luni, 16 octombrie 2017, a avut loc în premieră la Universitatea din București ceremonia de deschidere a anului universitar 2017-2018 pentru studenții internaționali.

Alături de rectorul Universității din București, prof. univ. dr. Mircea Dumitru, de prorectorul responsabil de relații internaționale, conf. univ. dr. Sorin Costreie, și decani ai facultăților UniBuc, la ceremonia de deschidere a anului universitar a participat și un reprezentant al Ambasadei Republicii Chineze în România, precum și reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Imigrări. Atmosfera a fost animată de prezența zecilor de studenți străini care au umplut Aula Magna a Facultății de Drept.

Mircea Dumitru și-a început discursul prin a-i felicita pe studenți pentru că fac parte din comunitatea academică a Universității din București, în contextul unei competivități din ce în ce mai sporite a universităților în ceea ce privește oferta de studii, oportunitățile de cercetare și, totodată, vizibilitatea internațională. Profesorul Dumitru le-a prezentat succint studenților Universitatea din București, menționând prezența UniBuc pe cele mai bune locuri în clasamentele internaționale. Dincolo de numere și rankinguri, o universitate este definită de interacțiunea dintre profesori și studenți, a mărturisit rectorul Dumitru. Pe această cale, profesorul i-a încurajat pe studenți să se bucure de anii petrecuți la UB și de experiența culturii  române, urându-le succes pentru ceea ce vor să devină și asigurându-i de tot sprjinul oferit de reprezentanții UniBuc.

În finalul discursului său, rectorul Universității din București și-a mărturisit convingerea că studenții străini școlarizați la UB vor deveni cei mai buni ambasadori pentru România în țara lor.

Atât Mircea Dumitru, cât și Sorin Costreie și-au povestit în timpul ceremoniei experiențele proprii în calitate de studenți străini pentru a-i încuraja pe studenții internaționali și a le ura bun venit în familia UniBuc.

Prorectorul Sorin Costreie le-a vorbit studenților despre programele și evenimentele pregătite de Departamentul de Relații Internaționale al Universității din București pentru ei în acest an academic, printre care săptămâni dedicate anumitor culturi care să ofere studenților posibilitatea de a se cunoaște între ei, de a interacționa, de a descoperi diferite valori, dar și city tours în București.

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Imigrări le-au vorbit studenților despre reglementările legislative în ceea ce privește șederea lor în România, dar și despre  drepturile și obligațiile lor în țară, care nu includ numai posibilitatea de a-și continua studiile de masterat și de doctorat aici, dar și șansa de a obține un loc de muncă.

Evenimentul de deschidere a anului universitar pentru studenții internaționali s-a încheiat printr-o sesiune de întrebări și răspunsuri, în care aceștia au primit informații concrete privind desfășurarea activității lor (aspecte administrative, cursuri, evenimente etc).

 

Pin It on Pinterest

Share This