Miercuri, 18 octombrie 2017, la Universitatea din București a avut loc deschiderea cursului de Orientare și Creative Writing din cadrul Masteratului pentru Traducerea Textului Literar Contemporan (MTTLC) al Facultății de Limbi și Literaturi Străine.

Atmosfera întâlnirii a fost animată de prezența unor invitați de seamă printre care prof. univ. dr. Nicolae Mandea, Rectorul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică, Mihaela Michailov, dramaturg, Doina Rusti, romaniceră, Miruna Vlada, poetă, Cristina Comăndașu, redactor șef Radio România Muzical, Ionuț Corpaci, consultant artistic la Centrul de Cercetare și Creație Teatrală ,,Ion Sava” al Teatrului Național București.

Masteratul pentru Traducerea Textului Literar Contemporan școlarizează anual 50 de masteranzi. MTTLC este gândit ca un loc de întâlnire a literaturii române cu literatura engleză şi mai ales cu cea contemporană. Cursul de creative writing a fost introdus la dorinţa studenţilor și este sprijinit de Institutul Cultural Român, Uniunea Scriitorilor şi British Council. Acest curs are ca scop traducerea poeţilor din generaţia tânără, care este şi generaţia studenţilor traducători. Miruna Vlada, Răzvan Ţupa, Elena Vlădăreanu, Claudiu Komartin şi alţii se vor întâlni săptămânal cu studenţii pentru a-i familiariza cu literatura contemporană română și a-i ajuta pe masteranzi să traducă volumele pe care şi le aleg pentru disertaţie în acest an.

În programa masteratului, a fost introdus de anul acesta un curs de traducere de teatru și terapia prin teatru, în colaborare cu UNATC (masteratul de Terapie prin Teatru), cursuri de creative writing pentru proză și poezie, dar și stagiul MTTLC de traducere a site-ului Radio Romania Muzical, care, în limba engleză, are o vechime de 11 ani, de când s-a înființat masteratul. Introducerea acestor cursuri vizează crearea unor noi profesii pentru absolvenţii de filologie. Întreg programul este aplicat, orientat către integrarea absolvenţilor în peisajul intelectual şi, în acelaşi timp, în piaţa de muncă spre care se îndreaptă.

Pin It on Pinterest

Share This