Profesori ai Facultății de Chimie din cadrul Universității din București și profesori, responsabili de programe de cercetare și coordonatori ai departamentelor pentru relații internaționale și strategii de internaționalizare din Germania s-au întâlnit luni și marți, 25 și 26 Septembrie 2017, la evenimentul „Research Networking Tour Bucharest 2017”, organizat de Serviciul German de Schimb Academic – DAAD și „Research in Germany”.

Întâlnirea a fost dedicată reprezentanților universităților și institutelor de cercetare din România în vederea stabilirii și consolidării unor parteneriate cu unele dintre cele mai prestigioase instituții de cercetare din Germania din domeniile chimie și biologie, incluzând și subdomenii precum biochimie, biotehnologie, bioinginerie, biomedicină, life sciences, biofizică, bioinformatică etc.

Pe parcursul celor două zile, reprezentanții Facultății de Chimie din cadrul Universității din București au participat la o serie de discuții cu reprezentanți de la Leipzig University, Ostwestfalen-Lippe (OWL) University of Applied Sciences, Technical University Berlin și Technical University Dresden, precum și cu dna Katja Lasch, Head of Division ”International Research Marketing” DAAD Headquarters Bonn, în vederea unor viitoare colaborări.

Prima zi a evenimentului a fost dedicată tinerilor cercetători, timp în care la eveniment au avut acces și masteranzii, doctoranzii și post-doctoranzii Universității din București. Cea de-a doua zi a fost dedicată exclusiv cadrelor didactice și cercetătorilor.

Evenimentul s-a încheiat cu o recepție oferită de Excelența Sa, Domnul Cord Meier-Klodt, Ambasador al Republicii Federale Germania în România.

Pin It on Pinterest

Share This