În perioada 27-29 septembrie 2017, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București a găzduit cea de-a IV-a ediție a Congresului Internațional al Asociației Italiene de Frazeologie și Paremiologie PHRASIS și prima ediție de acest gen organizată în România, precedentele trei întâlniri desfășurându-se la Verona, Cagliari și Florența.

Ca la fiecare ediție de până acum, Congresului a reunit și în acest an cercetători interesați de studiul unităților frazeologice și al proverbelor din perspectivă lingvistică și filologică, atât prin abordări teoretice cu aplicabilitate tipologică, grație cărora se inovează clasificările și testele de diferențiere a diferitelor tipuri de unități frazeologice, cât și prin analize aplicate la corpora dintre cele mai variate, de la literatură și traduceri literare până la discursul politic.

Pe parcursul celor trei zile, peste șaptezeci de participanți din unsprezece țări au asistat la trei conferințe plenare și șaizeci și cinci de comunicări, o sesiune și o plenară fiind dedicate aportului lingvisticii coșeriene la dezvoltarea frazeologiei și paremiologiei, spre a marca trecerea a cincisprezece ani de la dispariția celui care a pus bazele lingvisticii integrale.

Cea de-a IV-a ediție a Congresului Internațional al Asociației Italiene de Frazeologie și Paremiologie PHRASIS a fost organizată, în România, de către prof. univ. dr. Oana Sălișteanu, cu sprijinul unei echipe de profesori și de studenti entuziaști de la Departamentul de Lingvistică Romanică, Limbi și Literaturi Iberoromanice și Italiană din cadrul Universității din București.

Mai multe informații despre cea de-a IV-a ediție a a Congresului Internațional al Asociației Italiene de Frazeologie și Paremiologie PHRASIS pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This