Contemporary Literature Press, sub auspiciile Universității din București, The British Council, Institutului Cultural Român și Ambasadei Irlandei, a lansat miercuri, 25 octombrie 2017, volumul Lidia Vianu Translates. Angela Baciu: Charli. Rue Sainte–Catherine 34.

Volumul reprezintă o colecție de texte paralele traduse în limba engleză și limba română, editate de Lidia Vianu. Cartea Angelei Baciu, apărută și în varianta print la Editura Integral, a fost premiată anul acesta în cadrul concursului de poezie intitulat „Lidia Vianu Translates”.

Concursul se desfășoară în luna mai a fiecărui an, fiind organizat și sponsorizat de către Societatea Muzicală, Institutul Cultural Român, British Council și Uniunea Scriitorilor din România. Scopul acestui concurs este să clădească o punte de legătură între poezia românească și toți iubitorii de poezie din lume care cunosc limba engleză.

Pentru anul 2017, alături de Angela Baciu, câștigător al concursului a fost și Petruț Dinu, a cărui carte va fi în curând publicată online.

Volumul Lidia Vianu Translates. Angela Baciu: Charli. Rue Sainte–Catherine 34 poate fi consultat și descărcat aici.

Pin It on Pinterest

Share This