Joi, 5 octombrie 2017, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București (SSU-ICUB) organizează un lunchtime seminar cu tema Language and Languages. On the importance of linguistic variation as a means to understand the human mind, susținut de Roberta D’Alessandro, profesor invitat SSU-ICUB. Evenimentul va avea loc începând cu ora 14:00, în sala de seminarii a IRH–ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).

Roberta D’Alessandro este specialistă în variație lingvistică și limbi minoritare. Predă sintaxă teoretică și variație lingvistică la Universitatea din Utrecht și a fost șefa departamentului de Limbă și cultură italiană la Universitatea din Leiden. A câștigat un proiect de tip ERC Consolidator, „Microcontact. Language variation and change from the Italian heritage perspective”. Este membră a Committee for Freedom and Responsibility in the Conduct of Science (CFRS), a Global Young Academy și a AcademiaNet. A condus proiecte de cercetare precum Maps and Grammar și Splitting and clustering grammatical information, finanțate de organisme internaționale. A fost cercetătoare asociată a Lab for Language asymmetries de la Université du Québec à Montréal, Canada. A avut o bursă Marie Curie la Universitatea din Cambridge și a făcut cercetare la Microsoft-Butler Hill, Seattle, USA. A obținut titlul de doctor de la University of Stuttgart, Germania, și a studiat la Universitatea L’Aquila, Italia (unde a obținut o licență în lingvistică și limba rusă), precum și la Helsinki, Girona, Cornell, Siena și Utrecht.

Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Acest seminar are loc în fiecare joi, între lunile octombrie și iunie. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.

Mai multe detalii despre lunchime seminar pot fi consultate aici.

 

Pin It on Pinterest

Share This