Joi, 2 noiembrie 2017, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București (SSU-ICUB) organizează un lunchtime seminar cu tema Prisca Historia. Rethinking Francesco Patrizi’s Anti-Aristotelian Philology from Humanist Doxography to English Empiricism. Prelegerea va fi susținută de Stefano Gulizia, profesor invitat SSU-ICUB,  în sala de seminare a IRH – ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1), începând cu ora 13:30.

Stefano Gulizia este filolog clasicist și istoric interesat în mod particular de știința modernă timpurie. În ultimele sale studii abordează teme precum retorica și cultura tipăririi textelor,  natura și istoria cunoașterii, precum și știința venețiană. În prezent lucrează la un studiu cu tema Peripatetic Houses: Domesticating Aristotelian Learning in Seventeenth-Century Padua. Printre proiectele sale viitoare se numără The Ethics of Natural Knowledge: The European Reception of Aristotelian Meteorology, 1450-1650 (2017, Wolfenbüttel) și un studiu despre diaspora grecească în zona Mediteraneană și reforma Germană (2018, Universitatea din California). Stefano Gulizia a obținut titlul de doctor în filosofie la Universitatea din Indiana și este absolvent al Universității din Milano.

Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Acest seminar are loc în fiecare joi, între lunile octombrie și iunie. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.

Mai multe detalii despre lunchime seminar pot fi consultate aici.

 

Pin It on Pinterest

Share This