Joi, 12 octombrie 2017, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București (SSU-ICUB) organizează un lunchtime seminar cu tema Verbal Magic in Bulgaria and Romania (17th – 19th century)–Structural and Contextual Comparisons and Contrasts, susținut de Svetlana Tsonkova, bursieră SSU-ICUB. Evenimentul va avea loc începând cu ora 14:00, în sala de seminarii a IRH – ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).

Svetlana Tsonkova, bursieră a SSU-ICUB în perioada 1 iunie 2017-31 mai 2018, are un masterat în filologie clasică și studii medievale și un doctorat în studii medievale, obținut la Central European University (Budapesta). Lucrarea ei de doctorat este o analiză culturală a magiei verbale bulgare din perioada medievală și modernă timpurie. În cadrul bursei ICUB, lucrează la un proiect cu titlul Human Agency in Verbal Magic in Bulgaria and Romania (17th – 19th century), prin care analizează interacțiunile dintre cultura bulgară și română în sfera magiei populare.

Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Acest seminar are loc în fiecare joi, între lunile octombrie și iunie. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.

Mai multe detalii despre lunchime seminar pot fi consultate aici.

 

Pin It on Pinterest

Share This