Joi, 19 octombrie 2017, Mircea Munteanu, istoric al Departamentului de Stat al S.U.A., se întâlnește cu studenții și profesorii Universității din București pentru a discuta pe tema propagandei în anii ’80 în România și influența ei asupra societății actuale, prezentate în mini-seria “Comrade Detective”.

Dezbaterea se desfășoară în cadrul „Seminarului despre propaganda de ieri și de azi și efectele ei asupra discursului politic” și are loc, începând cu ora 12:00, în amfiteatrul „Nicolae Iorga” din cadrul Facultății de Istorie a Universității din București (Bd. Regina Elisabeta, nr. 4-12).

La eveniment vor lua parte și Florin Piersic, Jr. și Olivia Niță, protagoniștii mini-seriei “Comrade Detective”.

În cadrul evenimentului, prof. univ. dr. Octavian Roske, specializat în studii americane, conf. univ. dr. Luciana Ghica, de la Facultatea de Științe Politice, și lect. univ. dr. Matei Gheboianu, de la Facultatea de Istorie, vor aborba o serie de subiecte referitoare la efectele negative ale propagandei în zilele noastre.

La eveniment sunt așteptați toți studenții și profesorii Universității din București interesați de influența propagandei din România și efectele produse de această până în prezent.

Dezbaterea este parte a programului vizitei dl. Mircea Munteanu la București, în perioada 18 – 20 octombrie 2017.

Mircea Munteanu este istoric la US Department of State, Statele Unite ale Americii specializat in Europa de Est și Uniunea Sovietică. Înainte de a fi angajat la Departamentul de Stat, a fost Program Associate la Cold War International History Project (CWIHP) și History and Public Policy Program la Centrul Woodrow Wilson din Washington, D.C. De asemenea, Munteanu a obținut un masterat în politici de securitate de la Universitatea „George Washington”.

Mircea Munteanu este și autorul volumelor din seria Foreign Relations of the United States care acoperă Europa de Est, 1977-1980, Polonia, 1977-1981, și Polonia, 1982-1988, precum și a articolelor despre istoria Războiului Rece în Diplomatic History și Journal of Cold War History.

 

Pin It on Pinterest

Share This