Prof. univ. dr. Flavius Antoniu Baias, decanul Facultății de Drept a Universității din București, a fost decorat miercuri, 4 octombrie 2017, cu însemnele de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare de către Ambasadoarea Franței la București, E. S. Michèle Ramis.

Decorația a fost conferită în prezența a aproximativ 100 de persoane, reprezentanți ai Ambasadei Franței în România, reprezentanți ai Facultății de Drept, cadre didactice și jurnaliști români și francezi.

În cadrul discursului său, Ambasadoarea Franței la București, E. S. Michèle Ramis, și-a exprimat aprecierea pentru eforturile depuse constant de profesorul Flavius Antoniu Baias, în calitatea sa de decan al Facultății de Drept, pentru consolidarea cooperării academice dintre România și Franța, în domeniul dreptului, precum și pentru promovarea francofoniei.

Prof. univ. dr. Flavius Antoniu Baias a dorit să evidențieze importanța vechii tradiții a parteneriatelor dintre Universitatea din București, Universitatea din Paris „Panthéon Sorbonne” și celelalte universități franceze pentru formarea tinerilor avocați români, în spiritul culturii juridice franceze, precum și pentru buna colaborare de-a lungul anilor, marcată de rezultatele excelente ale absolvenților.

În plus, profesorul Flavius Antoniu Baias a afirmat faptul că însemnele de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare, precum și însemnele Chevalier dans l’Ordre des Palmes Académiques, primite în anul 2011, i-au reînnoit angajamentul față de valorile promovate de Republica Franceză.

Discursul complet al E. S. Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței la București, poate fi consultat aici, iar discursul complet al prof. univ. dr. Flavius Antoniu Baias, decanul Facultății de Drept a Universității din București, poate fi consultat aici.

Pin It on Pinterest

Share This