Roberta D’Alessandro, profesor de lingvistică romanică și variație lingvistică la Universitatea din Utrecht, va susține în cea de-a doua săptămână a stagiului de visiting professor la Institutul de Cercetări al Universității din București o serie de prelegeri la Facultatea de Litere.

Miercuri, 11 octombrie 2017, Roberta D’Alessandro va susține cursul intitulat Italo-Romance Syntax la Departamentul de Lingvistică al Facultății de Litere, în intervalul orar 18:00–19:30. Joi, 12 octombrie 2017, în același interval orar, Roberta D’Alessandro va susține în cadrul Conferințelor Centrului de Lingvistică Teoretică și Aplicată al Facultății de Litere conferința cu tema Magnetic Grammar. When variation is built in the system.

Roberta D’Alessandro este specialistă în variație lingvistică și limbi minoritare. Predă sintaxă teoretică și variație lingvistică la Universitatea din Utrecht și a fost șefa departamentului de limbă și cultură italiană la Universitatea din Leiden. A câștigat un proiect de tip ERC Consolidator-”Microcontact. Language variation and change from the Italian heritage perspective”. Este membră a Committee for Freedom and Responsibility in the Conduct of Science (CFRS), a Global Young Academy și a AcademiaNet. A condus proiecte de cercetare precum Maps and Grammar, și Splitting and clustering grammatical information, finanțate de organisme internaționale. A fost cercetătoare asociată a Lab for Language asymmetries de la Université du Québec à Montréal (Canada). A avut o bursă Marie Curie la Universitatea din Cambridge și a făcut cercetare la Microsoft-Butler Hill (Seattle, USA). A obținut titlul de doctor de la University of Stuttgart (Germania) și a studiat la Universitatea L’Aquila, Italia (unde a obținut o licență în lingvistică și limba rusă), precum și la Helsinki, Girona, Cornell, Siena și Utrecht.

Pin It on Pinterest

Share This